"Peraşki"


Tərkibi:
Xəmir:
1 st süd
1 st su

2 yumurta
1 ç. qaşığı quru maya
1 ç. qaşığı duz
aparana qədər un

İçlik:
Kartof püresi
( içliyi kök, ciyər, qıyma ət, kələm və başqa ərzaqlarla da hazılamaq olar)


Hazırlanışı:
Xəmir yoğurur, təqribən 1 saat gəlməsini gözləyirik. Sonra şişmiş xəmiri 25 kündəyə ayırırıq. Şəkildəki kimi yayır, içlik qoyur və bükürük. Qızğın duru yağda qızardırıq. Ardıcıl olaraq şəkillərə baxa bilərsiniz. Nuş olsun!










*Sonuncu şəkildəkilər isə ət içliyi ilə peraşki





1 yorum:

Şərh bildir

 
;